De Beste Soundbars
De 5 Beste Soundbars - Voor- en nadelen

De 5 Beste Soundbars - Voor- en nadelen

Geplaatst door 24-05-2023 13:33 door Sophie Jacobiatus

Soundbars zijn oorspronkelijk ontworpen voor gamers om hun spelervaring te verbeteren. Deze soundbars zijn meestal eendelige thuisbioscoopsystemen die in een bestaande kamer kunnen worden geplaatst om de geluidskwaliteit te verbeteren. Ze worden steeds populairder omdat ze een geweldige oplossing bieden om thuisbioscoopsystemen te upgraden zonder te hoeven investeren in een duur en complex surround sound systeem.

Hieronder hebben we de 5 beste soundbars van 2021 op een rijtje gezet - samen met hun voor- en nadelen.

  1. Vizio SB3651-E6 5.1 Soundbar. Deze soundbar is perfect voor wie een bestaande kamer wil upgraden met een geweldige geluidskwaliteit. Hij heeft drie speciale kanalen voor meeslepend geluid, een ingebouwde subwoofer voor een extra bas, Bluetooth streaming, en een dialoogversterker voor heldere dialogen. Bovendien wordt hij geleverd met een volledige afstandsbediening.

Voordelen: Geweldige geluidskwaliteit, extra subwoofer voor extra bas, volledige afstandsbediening Nadelen: Laag maximaal volume, geen HDMI-aansluitingen.

  1. Yamaha YAS-108 Soundbar. De soundbar van Yamaha draait om geweldige geluidskwaliteit en een redelijke prijs. Hij biedt een meeslepende geluidservaring met Dolby Digital en DTS geluid, evenals Bluetooth streaming, een ingebouwde subwoofer en dual-band WiFi. Bovendien heeft hij HDR10, HDMI en USB connectiviteit.

Voordelen: Goede geluidskwaliteit, meerdere aansluitmogelijkheden, lange garantie Nadelen:Beperkte bas, geen dialoogverbeteraar.

  1. Sonos Arc Soundbar. Voor wie zijn thuisbioscoop wil upgraden is de Sonos Arc de perfecte optie. Hij heeft een strak ontwerp, Dolby Atmos en een uiterst krachtige ontvanger. Bovendien beschikt hij over Amazon Alexa, AirPlay 2, HDMI eARC en Spotify Connect.

Voordelen: Strakke vormgeving, meerdere aansluitmogelijkheden, krachtig geluid Nadelen: Duur, geen speciale subwoofer.

  1. Samsung HW-Q900T 7.1.4 Soundbar. Deze soundbar van Samsung biedt een van de krachtigste thuisgeluidssystemen die momenteel verkrijgbaar zijn met Dolby Atmos, DTS:X en 3D-audio. Bovendien heeft hij acht ingebouwde luidsprekers, Bluetooth streaming en een lage latentie voor gaming. Ten slotte is hij ook uitgerust met zowel Amazon Alexa als Google Assistant.

Voordelen: Krachtig geluid, meerdere aansluitmogelijkheden, ingebouwde Alexa Nadelen: Duur, geen speciale subwoofer.

  1. Yamaha YAS 209 Soundbar. De Yamaha YAS 209 is een geweldige optie voor wie zijn thuisbioscoop wil verbeteren zonder een fortuin uit te geven. Hij biedt een geweldige geluidskwaliteit met ingebouwde Alexa en Bluetooth streaming. Bovendien heeft hij een ingebouwde subwoofer en een stofdicht ontwerp.

Voordelen: Krachtig geluid, meerdere aansluitmogelijkheden, ingebouwde Alexa Nadelen: Geen Dolby Atmos, geen dialoogverbeteraar.

Bij het kiezen van de juiste soundbar voor je thuisbioscoop of gaming opstelling is het belangrijk om de voor- en nadelen van elk te overwegen. Denk aan de geluidskwaliteit, aansluitmogelijkheden en andere functies die belangrijk zijn voor je behoeften. Met deze 5 geweldige soundbars vind je zeker de perfecte voor jou.