De Beste Soundbars
De voordelen van een Soundbar in vergelijking met Surround Sound

De voordelen van een Soundbar in vergelijking met Surround Sound

Geplaatst door 27-02-2023 15:22 door Sophie Jacobiatus

Een van de belangrijkste punten op de lijst als het gaat om thuisbioscoop en het bekijken van media is het geluidssysteem dat je kiest. Surround geluid is al vele jaren een populaire oplossing, maar het kan moeilijk te installeren zijn en de kosten kunnen snel oplopen. Een soundbar is een steeds populairder alternatief dat een meer budgetvriendelijke en eenvoudige manier kan zijn om een goede geluidskwaliteit te krijgen terwijl het minder ruimte in beslag neemt.

Soundbars zijn in wezen een vereenvoudigde en financieel meer toegankelijke versie van een moderne surround sound opstelling voor de bioscoop. Het is een enkele balk - ongeveer 3 meter lang - die meerdere luidsprekers herbergt met versterkers en andere audioverwerkende componenten. Dit enkele apparaat is voldoende om discrete geluidskanalen te bieden en je media een meer sfeervol 'surround sound' gevoel te geven.

Hoewel een soundbar niet hetzelfde effect heeft als een virtuele of multi-speaker thuisbioscoop opstelling, biedt hij wel veel voordelen, die hieronder worden besproken:

  • Eenvoudige installatie - Een van de grootste voordelen van een soundbar is de eenvoudige installatie. Het is niet nodig om luidsprekers in de kamer te monteren of te plaatsen, hij staat binnen enkele minuten met slechts een paar kabels.

  • Voordelig - Soundbars zijn veel goedkoper dan volledige surround sound systemen. Omdat de soundbar meerdere luidsprekers en audiokanalen in één pakket biedt, hoef je geen geld uit te geven om meerdere luidsprekers aan te schaffen.

  • Subtielere uitstraling - Een van de nadelen van een volledige surround sound opstelling is dat de meerdere luidsprekers veel ruimte innemen en de esthetiek van de kamer kunnen verstoren. Soundbars daarentegen zijn veel discreter en gaan meer op in de achtergrond dan traditionele luidsprekers.

  • draadloos streamen - met veel soundbars kun je audio draadloos streamen, via Bluetooth of Wi-Fi. Dit betekent dat je kunt genieten van muziek en films vanaf je smartphone, tablet of laptop zonder afhankelijk te zijn van een bekabelde verbinding.

Als je meeslepende audio wilt zonder dat je meerdere luidsprekers hoeft op te stellen en niet wilt dat het systeem een doorn in het oog is, is een soundbar een geweldig alternatief. Hoewel ze de prestaties van een volledig systeem met meerdere luidsprekers niet kunnen evenaren, zijn soundbars een geweldige keuze voor iedereen die een eenvoudige oplossing zoekt die niet duur is.